Att se andra lyckas och få agera möjliggörare i deras framgång är något som alltid varit en drivkraft, oavsett om vi får vara med i en enskild individs resa eller ett företags utveckling. Drivkraften hos oss ligger i att skapa förutsättningar för verklig förändring som är långsiktigt hållbar, som består och som bidrar till det bättre för både samhälle och individer.

Det som genomsyrar vårt arbete är att vi hjälper våra kunder att steg för steg nå sina mål genom att arbeta sida vid sida med personlig och tillgänglig service.

alt
 1. Delaktighet

  Vi nöjer oss inte med att leverera förslag på bra lösningar eller en suverän affärsplan, vårt mål är att hjälpa kunden till verklig förändring. Därför arbetar vi nära kund i syfte att skapa ägandeskap för sin egen utveckling och fungerar som möjliggörare att nå önskat resultat.

 2. Ärlighet

  För oss är det avgörande att genomföra vårt arbete etiskt och moraliskt korrekt. Vi strävar alltid efter att leverera till kunder det vi tror är den bästa lösningen framåt i de uppdrag vi genomför.

 3. Inspiration

  Vi ser oss som kundens personliga sparringpartner. Vårt mål är att ge inspiration och nya insikter kring vägar framåt.

 4. Positiv påverkan

  För oss är det viktigt att ge tillbaka och bidra med positiv påverkan och skapa samhällsförändring. Vi gör det genom finansiella investeringar i, och uppdrag för, organisationer och företag som arbetar med människor i samhällets ”ytterkant”.

Jon är uppväxt på östkusten i den lilla hamnstaden Oskarshamn, mest känd för sitt kärnkraftverk, Scania och hockeyn. Redan i tidig ålder har drivkraften varit att se andra människor växa och utvecklas till den bästa versionen av sig själv. Jon har i många år engagerat sig i en rad olika ideella sammanhang med stort fokus på att förebygga utanförskap hos den yngre generationen och genom insatserna bidra med positiv samhällspåverkan. Passionen för ledarskap och utveckling kom tidigt då Jon alltid varit en aktiv ledare som alltid fått saker att hända.

I arbetslivet har Jon haft uppdrag inom service, försäljning och affärsutveckling med roller som säljare, projektledare, försäljningschef och affärsområdeschef. Redan som 17-åring ledde Jon personalstyrkan i rollen som skiftledare på McDonalds och innan Bright Change startades så satt Jon under många år med i ledningsgruppen och ansvarade själv över ett affärsområde med 35-40 medarbetare på ett marknadsledande bolag i byggbranschen.

Efter att ha arbetat med Jon som min närmsta chef i ett par år så är min uppfattning om honom rätt klar. Jag har under åren haft många chefer att jämföra med och det finns de som sticker ut. Jon är en sådan som med ett skarpt intellekt, lyhördhet och snabbt till beslut utmärker sig som en naturlig ledare. Jon har dessutom ett ledigt, otvunget och glatt samspel med sina medarbetare som bara ökar respekten för honom och gör honom till den man naturligt både vill och kan vända sig till när problem uppstår.

Tidigare kollega

De olika arbetsrollerna har inneburit att Jon mött människor från olika kulturer. Det har ökat förståelsen för andra synsätt och hur vi kan ta vara på varandras olikheter för att lyckas ännu bättre framåt. Jon tror på både individuell och företagsmässig framgång när man väljer att omge sig av mångfald och att ha ett inkluderande förhållningssätt. Det finns alltid nya saker att lära sig av andra människor!

Jag har haft förmånen att arbeta tillsammans med Jon. Han är otroligt driven och hjälpsam i alla lägen. Jon är väldigt duktig på att inspirera och utveckla individer på ett effektivt sätt. Han ser snabbt när saker inte fungerar och har en förmåga och drivkraft att vilja utveckla processerna för att det skall fungera bättre och är mycket skicklig på detta.

Tidigare kollega

En röd tråd genom alla år har varit fokus på den enskilda individen. Eftersom alla verksamheter och team utgörs av individer, anser Jon att det är avgörande att som ledare fokusera på att stärka och utveckla människor på individnivå. Stärkta individer med tydliga mål och stark motivation formar nästan automatiskt starka team och framgångsrika organisationer. Ofta sitter de stora framgångarna och positiva resultaten i de små dagliga och ständiga förbättringarna.

Jon är en driven och engagerad kollega som arbetar utifrån ett lösningsfokuserat arbetssätt. Hans passion för socialt entreprenörskap, för att göra skillnad på både individuell nivå och organisatorisk är imponerande.

Pågående uppdrag